Iniciacije

PROGRAM IFA METOD (po Life reading-u)

Iniciacije izvaja Robert osebno.

 • ESU IFA
 • EBORI
 • EGUNGUN STICKS
 • ICOFA iniciacija
 • ORI iniciacija
 • IYAMI iniciacija
 • EGUNGUN iniciacija
 • INICIACIJE V ORIŠE

Life reading-u sledijo naslednji koraki Ifa ritualov: Ešu, Ebori in Icofa.

Njihova izvedba je včasih določena tekom Life reading-a, večinoma pa se priporoča tistim, ki jih je Ifa sistem močno pritegnil, ter želijo poglobiti svoje znanje in samozavest. Seveda se priporočajo tudi vsem, katerim predhodne metode še niso popolnoma uravnovesile dosedanjega življenja.

Običajni vrstni red je Ešu, Ebori, ter za tem Icofa, osnovna Ifa iniciacija. Časovni razmak je odvisen od posameznikove usode oziroma nujnosti v kritičnih primerih. Lahko se izvedejo vsi rituali v enem dnevu.

Iniciacija

 • ESHU IFA ( prejem in posvetitev osebnega Eshu–ja )

Eshu Ifa predstavlja energijo, ki odpira vrata novim projektom v najširšem pomenu besede. V Ifa kontekstu predstavlja posrednika med nebom in zemljo, energijo, ki je prisotna preden se karkoli prične.

Ko posameznik prejme osebnega Eshu–ja, prejme potencial za vse obstoječe možnosti. Glede na to, da ima vsakdo od nas specifično energijo in usodo, je priprava in izdelava Eshuja popolnoma prilagojena vsakemu posamezniku.

Na prastari način se v Eshuja vtisne energija osebne življenjske poti, doda se poseben pesek iz globin zemlje. Po tem se izvede prastari proces aktivacije Eshuja.

Eshu se prejme za celotno življenjsko obdobje. Predhodno je potrebno opraviti Life reading, kjer se določi energija življenjske poti.

 • EB’ORI ( daritev in povezava z višjim JAZ-om )

  Ebo Ori je prastari ritual darovanja višjemu Jaz-u, s katerim se vzpostavi povezava, ki v večini primerov traja celo življenje in še dlje.

  Ta nežni, mirni, preprosti in pa hkrati neverjetno močni ritual, se ponavadi opravi v tišini, v večernem času. Simbolično in tudi dejansko strgaš s sebe stara in si nadeneš nova oblačila. Preko noči se sproži proces povezovanja, zjutraj, ob zori, pa med sprehodom in meditacijo vstopiš v novo življenje.

  Obvezno potrebuješ!!!:

  – 1x komplet starih oblačil, ki se odvržejo
  – 1x komplet novih ali malo rabljenih oblačil bele barve
  – 1x pokrivalo, športna kapa, klobuček (svetlih barv)….. za pot domov
  – daritve za vaš Ori, po lastni presoji (manjše količina sladkega sadja in sladkarij,
  oziroma karkoli se vam zdi primerno za darovanje vašemu Ori.

 

 • EGUNGUN STICKS ( povezovanje z energijo umrlih krvnih prednikov )Izjemno pomemben pripomoček za intenzivno povezovanje z energijo umrlih prednikov – EGUNGUN STICKS, snop devetih povezanih palic, ki se posveti s posebnim ritualom, ki prebudi naše ženske in moške umrle prednike. Uporablja se pri vsakem povezovanju s predniki tako, da tokom procesa držiš EGUNGUN STICKS v levi roki.Prisotnost na kraju ni obvezna. 
 • ICOFA (SHEFA) – OSNOVNA IFA INICIACIJA

Icofa – Ena roka Orunmila.

Posamezniki, ki želijo poglobiti razumevanje in še bolj podrobno spoznati uporabo energije Orunmila (Ifa) na višjem in bolj prefinjenem nivoju, lahko prejmejo svojo Icofo. S tem zelo močnim iniciacijskim procesom pride posameznik v intenziven stik s potencialno močjo Orunmila (IFA), oriše divinacije, znanja in modrosti. Po prejemu Icofe lahko prične posameznik izvajati divinacije za lastne potrebe.

 

Informacije o ORI , IYAAMI, EGUNGUN, ORIŠA iniciacijah dobite po telefonu.

Naproščamo vas, da se v vsakem primeru predhodno telefonsko prijavite na katerokoli od naštetih iniciacij oz. ritualov.

Vse informacije: 041 335 215 (Robert Lavtar)