APOKALIPTIK (APOKALIPSA DANES – SEDMA TROBENTA DONI)

SEMINAR – DELAVNICA
GORIČKO, 24. – 27. JULIJ 2023

 

Seminar – delavnica Apokaliptik je rezultat neodvisnega spiritualnega raziskovanja in duhovne prakse, katera se še razvija in raste z vsakim novim seminarjem. Pristop oziroma način doseganja spoznanj seminarja je nov in ni vezan na Antropozofsko Društvo, niti na antropozofska predavanja, katerih slušatelj je bil zadnjih pet let pisec teh vrstic in voditelj seminarja.
Osnovni impulz izhaja iz knjige Rudolfa Steinerja, Knjiga Apokalipse in delo svečenika (The Book of Revelation and The work of the Priest), v kateri je zajetih 18. predavanj, ki jih je imel Rudolf Steiner v času od 5. do 22. septembra leta 1924 v Dornachu in lastnih spoznanj, ki jih je pisec teh vrstic doživel pri samostojnem raziskovalnem spiritualnem delu.

Namen tokratnega seminarja je osvetliti dogajanje danes. Imate sveto pravico videti bistvene resnice, ki jih nekatere zlonamerne skrivne družbe na vsak način poskušajo prekriti pred vami. Zakaj to počnejo? Kako to, da se ne moremo zoperstaviti njihovim načrtom in spletkam!

Oni nočejo, da bi izvedeli resnico o dejstvu, da prav v tem trenutku živimo v času, kar Janezova Apokalipsa, v ezoteričnem smislu, opisuje kot čas sedme trobente in tretjega gorja. Ne želijo, da izveste resnico o dejstvu, da preko njih in nad njimi delujejo Bitja teme. Nočejo, da veste, da poleg Luciferja, utelešenega na Zemlji v preteklosti, obstajajo še Ahriman (čigar inkarnacija se dogaja v našem času), pa tudi Asurasi in Veliki Demon Sonca – Sorat. Ne želijo, da bi izvedeli resnico o Kristusovem pojavu v zemeljskem etru. Ne želijo, da bi vedeli karkoli o Velikem posvečencu Maniju in njegovi trenutni misiji na Zemlji. Ne želijo, da dojamete, kaj se skriva za sedanjimi vojnami in pandemijami. Nočejo, da razumete, da bitja teme na vse načine poskušajo doseči, da bi se ljudje združili s stroji, pri čemer bi prepustili vodstvo, ne svojemu duhu, ampak tako imenovani umetni inteligenci.

Da bi bili resnično Človek, je potrebno biti Svoboden. In da bi bili resnično Svobodni, je potrebno poznati Resnico. Kajti samo Resnica nas lahko osvobodi! V oceanu izkrivljenih informacij in zrežiranih laži je potrebna Luč resnice.

Torej vas vabim, da se nam pridružite na seminarju, kjer temeljno osnovo predstavljajo informacije in razodetja, ki so bila človeštvu ponujena s pomočjo Velikega posvečenca Rudolfa Steinerja. Presenečeni boste, ko boste ugotovili, kaj vse, kar je sporočil in napovedal PRED 100 LETI, se je že uresničilo oziroma se uresničuje danes, do sekunde natančno.

Seminar sestavljajo štirje ločeni sklopi, ki tvorijo skupaj zaključeno celoto. Možna je udeležba tudi samo posemeznih sklopov.

I. Neposredno spoznanje lastnega – zemeljskega Jaza
(ponedeljek, 24. julij 2023)

V sedanjem času že samo spoznanje lastnega Jaza predstavlja precejšen izziv. Pri večini je potopljen v živalske instinkte, ki so promovirani in generirani z nezaustavljivo močjo, predvsem preko sodobne ekranske tehnologije (umetna gibljiva slika in umeten zvok).
Budnost oziroma polna prisotnost lastnega Jaza pomembno vpliva na dojemanje vsebin seminarja, zato se prvi dan izvaja različne praktične metode, ki omogočajo spoznanje lastnega, zemeljskega jaza, ki se manifestira v intuitivni formi Jaz sem Jaz.

”Človek zaenkrat še ni v celoti sprejel principa, da njegovo resnično bitje izvira iz živali. Toda takšen pogled se bo v prihodnosti neizbežno pojavil in to bo pripeljalo do tega, da bo človek živel kot žival, potopljen v živalske impulze, živalske strasti. In v mnogočem, kar nam ni potrebno razlagati tukaj, v mnogih početjih, ki v velikih mestih prihajajo do izraza v razuzdanih čutnih orgijah, že lahko zaznamo srhljiv, peklenski odsev duhov, ki jih lahko imenujemo Asuras.”
                                                                                                                                                                                                                   Rudolf Steiner
(THE DEED OF CHRIST and the Oposing Spiritual Powers Lucifer, Ahriman, Mephistopheles, Asuras, Berlin 22. marec 1909)

II. Soratov misterij – Osvetljevanje sil teme
(torek, 25. julij 2023)

Osvetlitev sil, ki nasprotujejo spiritualnem razvoju človeka predstavlja pomemben del seminarja. Lucifer, Ariman, Asuras in njihov generator Sorat so sile, ki prinašajo v ta svet kaos, izničujejo voljo ter razdvajajo ljudi, medtem ko Kristusov impulz prinaša mir, jača voljo in združuje ljudi.
Človek izniči vpliv sil teme s tem, da jih jasno zagleda in prepozna njihov vpliv v njemu samem, prepozna znake vpliva pri drugih ljudeh in njihov vpliv na celotno družbo. To je tudi temeljni cilj drugega sklopa seminarja.

”…Samo z odstranitvijo duhov teme iz spiritualnega področja bo možno odpreti um in srce človeka, da bo od dvajsetega stoletja dalje lahko dostopal do duhovnega znanja, ki mu je namenjeno. Samo tako je možen dostop do toka spiritualnega znanja. Duhovi teme sedaj tavajo med ljudmi, prinašajo zmešnjavo in poskušajo na vse načine preprečiti dostop do spoznanja pravih spiritualnih resnic.”

Rudolf Steiner
(Behind the Scenes of External Happenings, Zurich, 13. November 1917)

III. Mihaelov misterij, Kristusov misterij, Novi Jupiter
(sreda, 26. julij 2023)

Praksa je pokazala, da po prvih dveh sklopih lahko udeleženci seminarja lažje dostopajo do vsebin Mihaelovega in Kristusovega misterija, kot centralnega kozmičnega dogodka človeške evolucije, in v nekaterih primerih lahko zaznavajo kali Novega Jupitra kot naslednjo fazo evolucije človeka. Omenjene kali predstavljajo jasno razlikovanje med dobrim in zlom, resnično sočutje in de-identifikacija z materialnim svetom. Vse to in še več bomo poskušali osvetliti v tretjem sklopu seminarja.

Prvi trije sklopi so usmerjeni na spoznavno razumevanje odnosa resničnega človeka do resničnega sveta. Obstaja razlika med posameznikom, ki se mora določene spiritualne resnice naučiti in drugim, ki si jih mora le priklicat v svoj spomin. Steiner v svojih delih to večkrat lepo oriše v obliki zgodbe. Gre približno takole: Po dolgem času se srečata dva prijatelja, ki se poznata že več kot 30 let. Se pogovarjata in prvi nagovori drugega, ali se spomni dogodka pred 20- timi leti, v katerem sta bila oba skupaj. Drugi mu odgovori, da nima pojma kaj govori in, da je ta dogodek popolnoma izbrisan iz njegovega spomina. Prvi nato začne dogodek opisovati in ko to dela se drugemu počasi dogodek vrne v spomin v polnem obsegu. Mogoče je smiselno, da temu dodamo še zadnji Steinerjev citat:

”Povedal sem že, da se bodo tisti, ki s polno intenzivnostjo stojijo v antropozofskem gibanju, ob koncu 20. stoletja vrnili, in drugi se jim bodo pridružili, z namenom odrešitve zemlje in zemeljske civilizacije pred uničenjem. To je poslanstvo antropozofskega gibanja, ki na eni strani tako močno obremenjuje človeško srce, po drugi strani pa srce premika naprej in ga navdušeno dviguje. To poslanstvo moramo razumeti in videti.”

                                                                                      Rudolf Steiner
(Karmic Relationships – Esoteric Studies III, Dornach, 3. Avgust 1924 )

 

IV. NOVI JERUZALEM – V Duhu rojena skupnost je že tu
(četrtek, 27. julij 2023)

V agoniji starega sveta se rojeva novo življenje, nov svet, ki svojo prihodnost črpa iz neskončnih virov duhovnega sveta. Impulzi duhovnega sveta so ves čas prisotni, vljudno trkajo na vrata slehernega človeka in v globokem spoštovanju do svobodne odločitev čakajo na njegov odziv. Od tu naprej se človek odloča sam.
V tem sklopu bo predstavljeno Manihejsko gibanje, velikega posvečenca Manija in Gibanje za religiozno prenovo, poznano kot Krščanska skupnost, katero je leta 1922 Rudolf Seiner umestil, kot realno manifestacijo duhovnega sveta, v naš sedanji materialno – čutni svet.
Predstavljen bo tudi način poglobljenega branja biblije in obstoječe prakse, ki omogočajo prepoznavanje in ohranjanje človeka kot božanskega temelja na zemlji.
» Dovoli, da je tvoja duša nošena z mojo silno močjo.
Jaz sem s teboj.
Jaz sem v tebi.
Jaz sem zaradi tebe.
Jaz sem tvoj resnični Jaz!«
(Origen, Kristusova meditacija)

Ostanite budni in pogumni!
Robert Lavtar,
Direktor, so-ustanovitelj Antropozofskega zavoda Kukeč in voditelj seminarja

KDAJ: 24. – 27. julij 2023
– ponedeljek, 24. julij, od 10.00 do 17.00 ure
– torek, 25. julij, od 10.00 do 17.00 ure
– sreda, 26. julij, od 10.00 do 17.00 ure
– četrtek, 27. julij, od 10.00 do 17.00 ure

KJE: Antropozofski zavod Kukeč, Kukeč 30 9206 Križevci

CENA:
400 € (celotna delavnica), v primeru predplačila TRR do vključno 19. julija 2023 je cena 350€
150 € (posamezen sklop), v primeru predplačila TRR do vključno 19. julija 2023 je cena 120€

OSTALO: V ceno je vključeno lahko kosilo, v primeru nezmožnosti plačila in močnega interesa se lahko dogovorimo za ustrezno izmenjavo.

Za bivanje priporočamo turistično kmetijo Tremel, Bokrači 28, 9201 Puconci,  www.kmetija-tremel.si, ki je od Kukeča oddaljena 2 km ali pa Moravske toplice, ki so oddaljene cca 10 km.

TRR: Antropozofski zavod Kukeč, Kukeč 30, 9206 Križevci
IBAN: SI56 6100 0002 3099 248
namen: apokaliptik seminar – delavnica
BIC: HDELSI22

Za vse dodatne informacije: 041 335 215  – Robert

Date

Jul 24 - 27 2023
Expired!

Time

10:00 - 17:00
Category