15/02/2013

Zapis 54. posveta predstavnikov verskih skupnosti

Na spletni strani MIZKŠ, na podstrani Urad za verske skupnosti, je objavljen zapis 54. posveta predstavnikov verskih skupnosti z naslovom Verske skupnosti v današnji družbi.

Kot prilogi sta objavljeni tudi predavanji gostov posveta, prof. dr. Mira Cerarja ter akad. prof. dr. Jožeta Trontlja.

http://www.mizks.gov.si/si/delovna_podrocja/urad_za_verske_skupnosti/posveti_in_druga_srecanja/

Zapis z govorom Roberta Lavtarja, predstavnika verske skupnosti BELA GNOSTIČNA CERKEV:

Robert Lavtar (Bela Gnostična Cerkev) je predstavil njihov pogled, pogled kot gnostikov na to, kaj se dogaja v tem času in prostoru s človekom, s človeško raso. Prepričani so, da smo v involuciji – vrnitvi k enosti. Strinjal se je s svojimi predhodniki. Prihaja čas, ko je treba preseči dualnost, ko je treba preseči jaz in ostali, jaz in narava, jaz in karkoli drugega, kar obstaja.
Vstopamo v stanje enosti z vsem. Metode, ki so obstajale že 1000 let, se rojevajo in prihajajo na plan, so neizbežne. Kriza, v kateri se sedaj nahajamo, predstavlja katarzo s silovitim prebojem, v katerem se bo človeški rod dvignil na višjo raven bivanja. Ta proces je neizbežen in se ga veselijo. V tem trenutku sta dve tendenci, stari svet, ki se oklepa dualnosti, sovraštva prezira, dvobojev in pa novi svet, katerega zajema enost, v katerem človek ne vidi več sočloveka, ampak vidi samega sebe. V tem je tudi ključ današnjih tem, ključ spoštovanja, etike in odgovornosti se nahaja v zavedanju, da si ti kot posameznik del vsakega drugega. Ko vidiš sočloveka, ne vidiš drugega, ampak samega sebe.

Korona

BREZPLAČNE IFA DIVINACIJE, GLEDE KORONA SITUACIJE


MOGOČE JE PRIŠEL ČAS, DA STOPIMO SKUPAJ IN POMAGAMO DRUGIM PO SVOJIH ZMOŽNOSTIH.

OD 26. MARCA 2020, NAPREJ VSAK DAN MED 11.00 IN 13.00 URO IZVAJAM BREZPLAČNE IFA DIVINACIJE, GLEDE KORONA SITUACIJE.

Divinacija je namenjena osvetlitvi posameznikovega  trenutnega stanja v odnosu do pandemije, poleg ocene ogroženosti zdravja, usmerja pozornost na odpravo panike in strahu, ki hromijo družbo  v večji meri kot pandemija sama.

Vsi zainteresirani me pokličite na 041 335 215, vsak dan med 11.00 in 13.00 uro.

Več: www.altorion.si

This will close in 20 seconds